Proteinrik spenat och fetaostpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Bra för dig som idrottar, tränar och håller igång mycket. Men även god för dig som behöver en stadig måltid!

Ingredienser

  • 100 g minikeso
  • 2 ½ dl fullkorns dinkelmjöl
  • 400 g bladspenat
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 150 g rökt kalkon
  • Ca 10 marinerade soltorkade tomater
  • Ca 20 svarta oliver
  • 100 g fetaost, 10% fett
  • 3 ägg
  • 3 dl Minimjölk
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda keson med dinkelmjölet och tryck ut degen i en smord teflonform. Låt formen vila i kylen ett tag.
    2. Sätt ugnen på 200°.
    3. Tina bladspenaten och kläm ur vattnet. Pressa i vitlöken och blanda om. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ungefär 15 min. Ta sedan ut formen och låt svalna något.
    4. Strimla tomaterna, skär oliverna och kalkonen i mindre bitar. Fördela spenaten på pajdegen, lägg på tomaterna, oliverna och kalkonen samt smula över fetaosten. Vispa ihop äggen och mjölken, krydda med peppar och häll blandningen över pajen. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.
    5. Jag åt pajen med en blandad sallad. Om man är väldigt hungrig kan man äta den med en bit kött eller fisk. Jättegott!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben