Provencalsk fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Supergott! Allt på ett fat!

Ingredienser

  • 6-8 stora potatisar
  • 3 tomater i halvor
  • Salt
  • Peppar
  • 4 jämntjocka bitar fläskfilé à 200 g
  • Vitlökssmör
  • 100 g smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 litet knippe persilja
  • Salt
  • Instruktioner

    Skala och skiva potatisen. Lägg den på ett ugnssäkert fat med tomaterna. Salta och peppra lätt. Stek i ugn i 175° i 20 min. Blanda smör, vitlök, persilja och lite salt. Skär djupa fickor i fläskfilébitarna och fördela blandningen i dem. Knyt om väl med bomullssnöre. Lägg köttbitarna ovanpå potatisen och stek i ytterligare 20 min. Servera med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben