Serverar: 8 portioner
Tid: 45 minuter
Den här grytan fungerar utmärkt att förbereda och passar också bra att frysa in.
Skär lammkorv i 1 cm breda skivor och lammstek i 1 cm breda strimlor. Hetta upp 2 msk neutral olja i en stekpanna. Bryn korven och lammsteken i två omgångar på hög värme i 3 minuter/omgång. Lägg i en stor gryta allteftersom det steks. Koka ris. Hacka lök. Hetta upp 1 msk neutral olja i stekpannan och fräs löken, pressad vitlök och tomatpuré på medelhög värme i 3 minuter. Tillsätt i grytan. Grovhacka tomater och grovriv morötter. Tillsätt tomaterna, morötterna, crème fraiche, 3 dl vatten, rosmarin, timjan, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i grytan. Koka under lock på medelvärme i 10 minuter. Finstrimla rödkål och lägg i en skål. Ringla över olivolja, vinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Halvera granatäpple längs med ekvatorn och banka ur kärnorna (med en träslev) över salladen. Servera lammgrytan med rödkålssalladen och riset.