Provencalsk lammgryta med rödkålssallad och ris

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Den här grytan fungerar utmärkt att förbereda och passar också bra att frysa in.

Ingredienser

  • 480 g lammkorv
  • 600 g lammstek
  • 3 msk neutral olja
  • 4 portioner ris
  • 4 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 tomater
  • 2 morötter
  • 2 dl crème fraiche
  • 1½ msk rosmarin
  • 1½ msk timjan
  • 400 g rödkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 granatäpple
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skär lammkorv i 1 cm breda skivor och lammstek i 1 cm breda strimlor. Hetta upp 2 msk neutral olja i en stekpanna. Bryn korven och lammsteken i två omgångar på hög värme i 3 minuter/omgång. Lägg i en stor gryta allteftersom det steks. Koka ris. Hacka lök. Hetta upp 1 msk neutral olja i stekpannan och fräs löken, pressad vitlök och tomatpuré på medelhög värme i 3 minuter. Tillsätt i grytan. Grovhacka tomater och grovriv morötter. Tillsätt tomaterna, morötterna, crème fraiche, 3 dl vatten, rosmarin, timjan, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i grytan. Koka under lock på medelvärme i 10 minuter. Finstrimla rödkål och lägg i en skål. Ringla över olivolja, vinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Halvera granatäpple längs med ekvatorn och banka ur kärnorna (med en träslev) över salladen. Servera lammgrytan med rödkålssalladen och riset.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben