Provencalsk potatissoppa

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod och väldigt enkel! Ta vitlök efter smak, det blir väldigt mycket smak med en hel.

Ingredienser

  • 1 vitlök
  • Olivolja
  • 500 g potatis
  • 1 gul lök / 1 purjolök
  • 1 l hönsbuljong
  • 1 dl grädde
  • 2-3 msk kycklingfond
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad persilja
  • Rosmarin
  • Timjan
  • Dragon
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Skär av toppen på vitlöken så pass mycket att klyftorna blir synliga. Placera vitlöken oskalad på en bit ugnsfolie och droppa över olivolja.
    3. Svep in vitlöken i folien och lägg in den i ugnen, baka tills den blivit mjuk
    4. Skala potatis och lök, skär i mindre bitar.
    5. Koka upp buljongen och lägg i potatis och lök. Sjud tills potatisen är mjuk.
    6. Häll potatis- och lökkoket i mixer när vitlöken är klar, kläm ut innehållet i vitlöken och mixa blandningen slät.
    7. Låt soppan få ett uppkok, späd med grädde, smaka av med fond och kryddorna. Strö över persilja.
    8. Smaklig måltid!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben