Provensalsk kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

En härlig gryta med förstklassiga ingredienser. Kocken kan dessutom koppla av eftersom den sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

  • 1 kyckling, ca 1 kg, utan skinn och delad i 8 delar
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 zucchini
  • 100 g färska champinjoner, halverade
  • 1 burk hela konserverade tomater, grovhackade
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 ½ msk färsk eller 1½ tsk torkad basilika
  • 1 lagerblad
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225 grader. Gnid in kycklingdelarna med salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnspanna. Ugnsstek kycklingen 10 minuter och ställ plåten att svalna på ett galler. Sänk värmen till 175 grader.
    2. Blanda under tiden zucchini, svamp, tomater, lök, vitlök, basilika och lagerblad i en stor skål.
    3. Skeda grönsaksblandningen över kycklingköttet. Täck över med aluminiumfolie och ugnsbaka 35 minuter. Ta av folien och fortsätt steka tills kycklingen är gyllenbrun och helt genomstekt - inte rosafärgad. Ta upp lagerbladet och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben