Pumpabröd med mannagryn

Serverar: 10-12 portioner

Det här var riktigt gott.

Ingredienser

  • 2½ dl mannagryn
  • 400 g pumpa
  • 2 msk mörk sirap
  • 4 dl fullkornsvetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 msk pumpafrön
  • 1 dl mineralvatten med kolsyra
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 220 grader. Klä en bakplåt med bakpapper. Strö 1 msk mannagryn över bakplåtspapperet.
    2. Skala pumpan och dela i bitar. Koka pumpabitarna cirka 10 minuter tills mjuka. Låt pumpan rinna av, lägg tillbaka den i kastrullen och mosa den tillsammans med sirapen till ett grovt mos.
    3. Sikta ner resten av mannagrynen i en skål och tillsätt mjöl, bakpulver, salt och pumpafrön. Gör en grop i mitten och lägg i pumpamoset. Tillsätt mineralvattnet lite i taget och rör om under tiden till en klumpig deg, blanda inte för mycket. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och forma den till ett ovalt bröd.
    4. Lägg över på bakplåten och skär 3-4 diagonala snitt i brödet. Sätt in i ugnen och grädda 30 minuter. Öppna ugnsluckan, låt värmen vara på, och grädda ytterligare 10 minuter. Ta ut brödet ur ugnen och låt det svalna på ett galler före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben