Pumpasås till pasta

Serverar: 4-6 portioner

Gjord på acornsquash

Ingredienser

  • 1 kg pumpa
  • 2 purjolökar
  • 1 msk smör
  • 1 nypa muskot
  • 3 dl grädde
  • 3 msk vatten
  • 3 msk rostade pinjenötter (valfritt)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala pumpan och kärna ur den. Skär den i små tärningar. Skölj purjolöken väl och skär den i tunna skivor. Smält smöret i en kastrull och fräs purjolöken ca 5 minuter under omrörning. Ha i pumpan och muskoten och fräs under lock ca 8 minuter.
    2. Häll i grädden och vattnet och koka upp såsen, låt sedan sjuda i ca 10 minuter tills pumpan är mjuk. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med pasta och pinjenötter.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben