Pumpasoppa med saffran

Serverar: 4 portioner

Lyxigt krämig och gyllengul pumpasoppa med saffran. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 butternutpumpa, 1-1½ kg
  • ½ g saffran
  • 1 burk kokosmjölk, á 400 ml
  • 5 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • Servering
  • Vitlöksbröd, eventuellt glutenfritt
  • Färska örter
  • Instruktioner

    1. Fräs gul lök och vitlök i lite olja. Skär pumpan i klyftor och skala. Skrapa ut kärnhuset med en sked. Skär pumpan i mindre bitar och häll ner i kastrullen tillsammans med saffran, kokosmjölk, vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt sjuda i 10-15 minuter eller tills pumpan är mjuk. Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer.
    2. Servera gärna ett vitlöksbröd till soppan och toppa med färska örter.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    4
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben