Pumpasoppa med varmrökt sidfläsk och salvia

Serverar: 4 portioner

Jättegod matig soppa.

Ingredienser

  • 3 hackade schalottenlökar
  • 500 g skalad tärnad pumpa
  • 1 msk matolja
  • 5 dl färdigblandad kycklingfond
  • 3 kvistar salvia
  • 200 g tärnat varmrökt sidfläsk
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • 1 tsk olivolja eventuellt
  • Instruktioner

    1. Fräs lök och pumpa i lite matolja, tills de mjuknat. Tillsätt fond och koka upp.
    2. Plocka bort fyra stora blad från salvian. Lägg resten i soppan. Låt soppan koka i 20 minuter, plocka bort salvian och mixa med mixerstav eller i mixer, smaka av med salt och peppar.
    3. Stek sidfläsket krispigt i stekpanna och lägg det på papper att rinna av. Stek de fyra salviabladen i samma panna och lägg dem på papper.
    4. Servera soppan med fläsk, stekta salviablad och ringla eventuellt över olivolja.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    4
    10

    Kommentarer (1)

    Gourmak 22 oktober 2011

    Det här var gott! Värmer bra i höstmörkret ;) Hade dock för lite pumpa tror jag. Väl värt att prova tycker jag i alla fall.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben