Purjolåda med bacon och ost

Serverar: 4 portioner

Detta var jättegott!

Ingredienser

  • 4-8 purjolökar
  • Vatten
  • Salt (2 tsk per liter vatten)
  • 1 paket bacon
  • 1 dl riven ost, ex hushålls- eller sveciaost
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • Instruktioner

    1. Skölj purjolöken och skär den i 10 cm långa bitar. Lägg den i kokande, saltat vatten och låt koka i 6-8 minuter. Häll av vattnet.
    2. Smörj ett ugnssäkert fat lätt och lägg purjobitarna på det.
    3. Lägg baconskivorna ovanpå och låt stå i ugn på 250 grader i ca 10 minuter. Strö på osten och tillsätt mjölken.
    4. Gratinera tills osten fått färg, ca 10 minuter.
    5. Servera med kokt potatis eller ris (gärna råris).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben