Purjolöksgratäng

Serverar: 4 portioner

Mjäll och god gratäng som tillbehör till kött eller fiskrätter eller som god vegorätt.

Ingredienser

  • 800 g purjolök
  • Ostsås
  • 1 ½ msk Milda Culinesse
  • 3 msk maizena majsstärkelse
  • 4 dl purjolöksspad
  • 2 ½ dl Milda Mini Mat
  • 1 dl lagrad riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Snitta och skölj purjolöken ren. Skär purjon i ca 5 cm långa bitar. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Spara kokvattnet, lägg den avrunna purjolöken i en smord ugnssäker form.
    2. Sätt ugnen på 225°C.
    3. Smält margarin i en kastrull, rör ner maizena majsstärkelse, späd med grönsaksspadet och Milda Mini Mat. Koka upp under omrörning och låt såsen koka ihop några minuter.
    4. Ta såsen från plattan rör ner den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.
    5. Häll såsen över purjolöken och gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
    6. Gratängen kan du göra i stor eller portionsform.
    7. Purjolöken kan du byta ut mot andra grönsaker eller rotfruker, till exempel broccoli, blomkål eller svartrötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben