Citrondoftande purjolöksgratäng

Serverar: 4 portioner

Genialt enkel gratäng, med mycket smak och citrussting.

Ingredienser

  • 4 purjolökar, ca 800 g
  • 4 dl Kelda sås Simply Cheese
  • Rivet skal och pressad saft av 1 citron
  • 2 krm svartpeppar
  • 100 g riven ost gratäng
  • 1 påse mandelspån, 50 g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Skär purjolöken i ca 10 cm långa, sneda bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten ca 5 min.
    3. Lägg purjolöken i 4 smorda ugnssäkra portionsformar eller i en stor ugnssäker form.
    4. Blanda såsen med citronskal och citronsaft. Smaksätt med peppar. Fördela såsen över purjolöken. Strö över ost och mandel.
    5. Gratinera i mitten av ugnen 15 – 20 min.
    6. Tips! Gratängen passar bra till rökt skinka och fläskkotletter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben