Purjolökspaj med färsk dragon

Serverar: 6-8 portioner

En underbar paj som passar perfekt på buffén. Servera gärna lite rökt lax eller skinka till.

Ingredienser

  • 3 dl siktat dinkel- eller vetemjöl
  • 125 g kallt smör i kuber
  • 2 msk kallt vatten
  • 2 purjolökar
  • 1 kruka färsk dragon
  • 2 msk smör
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl crème fraiche, Champinjon-Kantarell (Norrmejerier)
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Tillbehör
  • Rökt lax eller skinka
  • Instruktioner

    1. Kör mjöl och smör i en matberedare till en smulig deg, tillsätt vattnet och kör tills degen precis bildar en boll. Låt degen vila 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, gärna en avlång. Nagga med gaffel. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet ca 10 minuter.
    2. Snitta och skölj purjolöken, skiva den tunt. Fräs löken lätt i smör i en stekpanna. Tillsätt finhackad dragon och smaka av med salt och peppar. Vispa ihop ägg, mjölk och crème fraiche. Blanda ner löken och dragonen.
    3. Häll fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen 30-40 minuter eller tills fyllningen har stannat och pajen fått fin färg. Dekorera gärna med dragon och servera rökt lax eller skinka till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben