Purjolökssoppa

Serverar: 4 portioner

Gott till soppan är rostade dubbelmackor eller brödtärningar. Toppa gärna med fint strimlad purjolök eller persilja.

Ingredienser

  • 2 stora purjolökar
  • 1-2 msk smör el margarin
  • 5 dl vatten
  • 3 dl mjölk
  • 2-3 dl vispgrädde
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk salt
  • Ev lite muskotnöt
  • Instruktioner

    1. Skölj, ansa och skiva purjolöken tunt, använd den gröna blasten också.
    2. Smält matfettet i en panna och fräs purjolöken bland och mjuk.
    3. Tillsätt vatten, mjölk, grädde och buljongtärningarna. Koka upp, låt sjuda i ca 15 minuter.
    4. Smaka av med salt och ev lite muskotnöt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben