Purjorulader med schweizisk spenat

Serverar: 4 portioner

Denna rätt lärde jag mig av min allra första "svärmor", då jag "i tidernas begynnelse" sällskapade med en grabb som hade en schweizisk far. Det är minst 45 år sedan, men jag minns ännu rätten och att den var jättegod

Ingredienser

  • 8 tjocka skivor kokt skinka
  • 4 purjolökar
  • Stuvning
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk margarin
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Skorpmjöl
  • Riven ost
  • Spenat
  • 1 pkt hel djupfryst spenat
  • 1/2 hackad gul lök
  • 2 msk grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skär varje purjolök i två bitar, ca 10 cm långa. Koka dessa mjuka i saltat vatten, ca 10 minuter. Låt rinna av. Rulla skinkskivorna runt purjobitarna. Smörj en eldfast form och lägg i rullarna. Fräs vetemjöl och margarin och späd med grädde. Låt koka samman 3-4 minuter. Salta och peppra. Häll stuvningen över purjolöken, strö över ett lager skorpmjöl och lite riven ost. Lägg till sist ett par margarinklickar överst. Grädda i 175-200º i ca 15 minuter eller tills ytan blir ljusbrun. Låt under tiden 1 dl vatten koka upp i en kastrull. Lägg ner det otinade spenatblocket och låt det ligga i tills det är helt tinat. Tag upp spenaten och låt den rinna av i en sil. Lägg en klick margarin och den hackade löken i kastrullen och låt det fräsa utan att ta färg. Lägg i den avrunna spenaten. Salta och peppra. Tillsätt grädden. Låt det hela puttra tills grädden blandats med spenaten. Servera gärna purjoruladerna och spenaten tillsammans med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben