Pytt Bellman

Serverar: 4 portioner

Detta receptet är jättebra och mycket gott då man har rester kvar i kylen. T ex julskinka eller annat överblivet kött.

Ingredienser

  • 4 dl skinktärningar
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 8 kokta, kalla potatisar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk soja
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken och bryn den i lite av smöret. Tag upp löken. Skär potatisen i tärningar.
    2. Bryn skinka och potatis i resten av smöret. Krydda. Blanda ner den brynta löken. Späd med vispgrädden.
    3. Låt rätten koka ihop på svag värme. Rör ner sojan och strö över persiljan. Servera med stekta ägg.
    4. Smaskens!

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    7
    8

    Kommentarer (1)

    kevinsimone 10 oktober 2009

    Detta måste ju ock-så n gammal "gubbe" klara av. Försöker!!!! Hör av mig om resultatet Janne

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben