Pytt Bellman

Serverar: 4 portioner

Pytt Bellman som den ska göras. Den är oslagbart god.

Ingredienser

  • 600 g restkött (korv, isterband, julskinkan, stek etc.)
  • 800 g potatis (skuren i tärningar, urvattnad och lättångad)
  • 3 st gula lökar
  • Smör
  • 1 dl kalvfond
  • 4 st ansjovisfiléer
  • 3 dl vispgrädde
  • Worcestershiresås
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • 4 st äggulor
  • Kruspersilja
  • Chilisås
  • HP-Sås
  • Saltgurka
  • Instruktioner

    1. Skär köttet och potatisen i mindre tärningar. Hacka löken fint.
    2. Bryn löken på låg värme. Lägg åt sidan.
    3. Stek potatisen gyllenbrun, lägg åt sidan.
    4. Stek köttet på medelvärme i olja. Sänk värmen något och tillsätt löken och potatisen, Stänk över lite Worcestershiresås.
    5. Tillsätt grädden, ansjovisen, kalvfonden och låt allt koka samman. Servera omgående med tillbehören.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    7
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben