Quesadilla med sojafärs, chili, tomat och mango

Serverar: 4 portioner

Hett möter sött i denna lättgjorda vegetariska quesadilla.

Ingredienser

  • 1 mango
  • 125 g salladslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 g sojafärs
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ½-1 tsk sambal oelek
  • 2 tomater
  • 8 tortillabröd, medium
  • 3 dl riven ost
  • Servering
  • Gräddfil
  • Instruktioner

    1. Skala och skär mangon i tärningar. Ansa och strimla salladslöken. Skala och riv vitlöken. Stek sojafärsen, salladslöken och vitlöken i oljan i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och sambal oelek. Skiva tomaterna.
    2. Lägg ut fyra tortillabröd, fördela färs, mango, tomater och ost på bröden. Lägg resten av bröden på fyllningen. Stek bröden i en torr stekpanna ca 1 minut på varje sida.
    3. Vid servering så skär quesadillan i bitar och servera med gräddfil.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben