Quinoasallad

Serverar: 5 portioner

Nyttig och mättande sallad

Ingredienser

  • 4 dl kokt Quinoa
  • 200 gr Haricot verts
  • 1 frp Coctailtomater
  • 1/2 Zucchini
  • Svarta oliver
  • 2 hela vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk kokos
  • 1 dl cashewnötter
  • Vinägrett
  • 2 msk Balsamvinäger
  • 2 msk olja
  • 1 tsk dijonsenap
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka quinoa enligt anvisning på paketet. Blanda gärna i 2 lagerblad och 2 hela vitlökar och en fiskbuljongtärning vid kokning.
    2. Fräs 1 pressad vitlöksklyfta,1 msk färsk riven ingefära samt kokos i lite olja. Blanda ner haricot vertes och låt fräsa på svag värme under omrörning ca. 4 minuter.
    3. Strimla zuchinin och dela tomaterna på mitten. Blanda allt i en stor skål.
    4. Häll över vinägretten och blanda runt.Hacka nötterna grovt och strö över salladen strax innan servering Serveras till grillat, som sallad eller på buffe.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben