Quorn au vin

Serverar: 4 portioner

En klassisk gryta på fågel, här lagad med quorn istället. Vegetarisk bacon finns i flera varianter. Det finns bland annat quornbacon och sojabacon i de flesta välsorterade mataffärer.

Ingredienser

  • 400 g quornfiléer
  • 2 msk olja
  • 100 g vegetarisk bacon
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 purjolök
  • 100 g champinjoner
  • 3 dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk lantbuljong
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk sojasås
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Ris, kokt potatis eller potatisgratäng
  • Instruktioner

    1. Fräs filéerna i olja tills de fått fin stekyta. Om baconet är fryst kan det steka med. Lägg åt sidan. Hacka löken och skiva svampen. Fräs tills löken är gyllengul.
    2. Skär filéerna i mindre bitar. Blanda med bacon, lök och svamp. Häll på vin, vatten, buljong, sojasås och kryddor. Låt koka i några minuter. Smaka av eventuellt med mer salt och peppar.
    3. Servera grytan med ris, kokt potatis eller potatisgratäng.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben