En klassisk gryta på fågel, här lagad med quorn istället.
Vegetarisk bacon finns i flera varianter. Det finns bland annat quornbacon och sojabacon i de flesta välsorterade mataffärer.
Ingredienser
400 g quornfiléer
2 msk olja
100 g vegetarisk bacon
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
100 g champinjoner
3 dl rödvin
2 dl vatten
1 tsk lantbuljong
1 tsk timjan
1 msk sojasås
Salt
Svartpeppar
Servering
Ris, kokt potatis eller potatisgratäng
Instruktioner
- Fräs filéerna i olja tills de fått fin stekyta. Om baconet är fryst kan det steka med. Lägg åt sidan. Hacka löken och skiva svampen. Fräs tills löken är gyllengul.
- Skär filéerna i mindre bitar. Blanda med bacon, lök och svamp. Häll på vin, vatten, buljong, sojasås och kryddor. Låt koka i några minuter. Smaka av eventuellt med mer salt och peppar.
- Servera grytan med ris, kokt potatis eller potatisgratäng.
Liknande recept
Kommentarer (0)