Quorn och kikärtspanna med äpple och valnötter

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Lätt att ta med till jobbet

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 0,5 st vitlöksklyfta
  • 0,5 msk olivolja
  • 0,5 msk tomatpuré
  • 0,25 paket saffran
  • 0,25 tsk chilipulver
  • 0,5 nypa kanel
  • 0,25 tsk spiskummin
  • 200 g quornbitar
  • 0,5 dl hackade valnötter
  • 1 äpple
  • 0,5 burk konserverade kikärtor
  • 1 dl vatten
  • 0,25 st grönsaksbuljongtärning
  • salt
  • bulgur
  • Instruktioner

    1. Skär löken och vitlöken i bitar och stek mjuk i oljan på medelvärme.
    2. Tillsätt tomatpuré, saffran, chilipulver, kanel och spiskummin och fräs en stund.
    3. Tillsätt quornbitarna, valnötterna, äpplebitarna, kikärterna och stek en stund.
    4. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt koka i 10-15 minuter.
    5. Smaka av och krydda eventuellt mer med salt, chilipeppar.
    6. Servera med bulgur.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben