Quorn quiche med purjolök och timjan

Serverar: 6 portioner

Vegetariska förrättspajer.

Ingredienser

  • 250 g fryst pajdeg
  • 20 g smör
  • 30 cm purjolök, sköljd och skivad
  • 1/2 kruka färsk timjan
  • 300 g Quorn Bitar
  • 1 dl vitt vin
  • Salt
  • Svartpeppar, nymald
  • 3 ägg
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 50 g riven Gruyére-ost
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 180°C. Tina och rulla ut pajdegen. Klä sex små pajformar, cirka 8 cm i diameter, med pajdegen. Nagga pajbottnarna med tex. en gaffel, ställ in dem i frysen i 15 minuter.
    2. Förgrädda pajskalen i ugnen tills de får fin färg, cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
    3. Fräs under tiden purjolöken mjuk i smöret tillsammans med hälften av timjan. Tillsätt därefter Quorn Bitar och vinet. Låt vinet koka in, smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
    4. Vispa ihop äggen och matlagningsgrädden i en skål. Fördela fyllningen i pajskalen, tillsätt osten och häll över äggstanningen. Toppa med resterande timjan.
    5. Tillaga pajerna i ugnens nedre del i cirka 30 minuter tills de stelnar och får fin färg.
    6. Servera med en god sallad till.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben