Quornfiléer med aubergineröra

Serverar: 4 portioner

En snabb vegetarisk rätt som är kalorisnål. Den som vill ha en lite matigare maträtt tar ett tillbehör tex. bulgur eller couscous.

Ingredienser

  • ca 400 g quornfiléer
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 aubergine
  • 1 burk kikärter, 400g
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk röd currypasta
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk mango chutney
  • 1 tsk salt
  • 1 msk rapsolja
  • 100 g färska spenatblad
  • Tillbehör
  • Eventuellt bulgur eller couscous
  • Instruktioner

    1. Tina quornfiléerna. Skala och finhacka löken, tärna aurberginen. Stek löken i olja, tillsätt aubergine och låt den steka med. Häll av vätskan från kikärterna och blanda ner dem i grytan.
    2. Tillsätt buljong, curry pasta och krossade tomater, låt sjuda under lock ca 12 minuter. Smaka av grytan med mango chutney och salt.
    3. Stek filéerna i olja några minuter till fin färg. Skölj spenaten. Servera quornfiléerna med aubergineröran, spenatblad och eventuellt bulgur eller couscous.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben