Rabarber cheescake

Serverar: 8 portioner

En smaskig, frisk efterrätt.

Ingredienser

  • Deg
  • 75 g mjukt smör
  • 200 g digestivekex
  • 1 tsk kanel
  • Rabarberkräm
  • 400g rabarber
  • 5 msk strösoker
  • 1 tsk kanel
  • Fyllning
  • 500 g philadelphiaost
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk strösocker
  • 3 ägg
  • Topping
  • 3 dl creme fraiche
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Gele
  • 2 blad gelatin
  • 2 dl rabarberkräm
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka rabarberkrämen. Blanda allt i en kastrull och koka till en simig, krämig konsistens. Ställ åt sidan
    2. Degen: Smält smöret. Hacka sönder kexen, antigen i mortel eller matberedare. Blanda i kanel. Rör samman med det smälta smöret och tryck ut i en form med löstagbara kanter..
    3. Blanda ihop fyllnigen och tillsätt 1 dl av rabarberkrämen. Häll i formen och grädda i ugnen på 175'C i 35 min.
    4. Undertiden rör du ihop toppingen. Kakan ska gräddas en gång till så stäng inte av ugnen. När kakan har svalnat något häller du över toppingen och sätter in den i ugnen i ytterligare 5 min. Ställ kakan kallt.
    5. Gelen: Lägg gelatinet i blöt. Värm upp rabarberkräm och lägg i gelatinet. När det har smält så breder du det försiktigt över kakan. Som nu alltså är kall. Låt stå kallt tills det är dags att avnjuta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben