Rabarber cheescake

Serverar: 8 portioner

En fräsch och lite magrare cheescake.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g digestivekex
  • 1-2 msk socker
  • 50 g smält smör
  • Rabarbergelé
  • 250 g rabarber
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 3+4 gelatinblad
  • Kräm
  • 200 g kesella
  • 2,5 dl fettsnål yoghurt naturell
  • 3 äggvitor
  • 3 msk socker
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen, blanda dem med socker och smält smör. Pressa ut kexblandningen i botten på en springform.
    2. Dela rabarberna i små bitar och koka dess mjuka med vatten och socker. Blötlägg gelatinet i kallt vatten som sedan ska kramas ur. Ta rabarbermoset från spisen, sila bort 2 dl saft och smält 3 gelatinblad i denna.
    3. Smält 4 gelatinblad i rabarbermoset och blanda i kesella och yoghurt. Vispa äggvitorna hårt med sockret, vänd ner dem i krämen och häll sedan över kexbotten.
    4. Låt kakan stelna i kylskåpet. Häll rabarbergelen över kakan och låt den stelna i kylskåpet igen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Norrskenet 18 juni 2011

    såååå god =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben