Rabarber med mandelmassetäcke

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket uppskattad bjudrätt!

Ingredienser

  • ½ kg rabarber
  • ½ dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 100 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 2 msk smält smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Skär rabarbern i 1-2 cm långa bitar.
    2. Blanda socker och potatismjöl och strö det över rabarbern i en ugnssäker form.
    3. Sätt in fatet i 200 grader ugnsvärme ca 10 minuter. Riv mandelmassan och blanda med ägg och matfett. Häll blandningen över rabarbern. Grädda ytterligare 20 minuter.
    4. Servera den ljummen med vispad grädde eller vaniljglss,

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben