Rabarber- och bananpaj med ingefärsglass

Serverar: 4 portioner

Bjud på en spännande variant på rabarberpaj med exotiska övertoner. Exotiskt och annorlunda med banan och ingefära till de första, späda rabarberstjälkarna.

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 2 små bananer
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk pärlsocker
  • 50 g smör
  • Glass
  • 1-2 bitar syltad ingefära
  • ½ liter vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Ansa och skär rabarbern i bitar. Skala och skiva bananerna. Lägg rabarber och bananer i en ugnssäker form eller i portionsformar.
    3. Strö över mandelmjöl och pärlsocker. Hyvla över smöret. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
    4. Finhacka den syltade ingefäran. Vispa glassen fluffig med elvisp. Rör i ingefäran.
    5. Servera glassen till pajen direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben