Rabarber- och bananpaj med ingefärsglass
Bjud på en spännande variant på rabarberpaj med exotiska övertoner. Exotiskt och annorlunda med banan och ingefära till de första, späda rabarberstjälkarna.
Ingredienser
300 g rabarber
2 små bananer
2 dl mandelmjöl
2 msk pärlsocker
50 g smör
Glass
1-2 bitar syltad ingefära
½ liter vaniljglass
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Ansa och skär rabarbern i bitar. Skala och skiva bananerna. Lägg rabarber och bananer i en ugnssäker form eller i portionsformar.
- Strö över mandelmjöl och pärlsocker. Hyvla över smöret. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
- Finhacka den syltade ingefäran. Vispa glassen fluffig med elvisp. Rör i ingefäran.
- Servera glassen till pajen direkt.
Liknande recept
Kommentarer (0)