Rabarber- och ingefärsmuffins

Rabarber och ingefära är en utsökt kombination.

Ingredienser

  • 225 g osaltat smör, rumstempererat
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 3/4 dl extra fint vetemjöl
  • 4 ägg
  • 1 tsk vaniljessens
  • 150 g kokt rabarber
  • Glasyr
  • 200 g färskost, rumstempererad
  • 3 dl siktat florsocker
  • 1 msk limesaft
  • ½ tsk mald ingefära
  • 1 ½ msk grovhackad kanderad ingefära
  • Instruktioner

    1. Gre 18 muffins
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut 18 muffinsformar gärna i muffinsplåt. Vispa samman alla muffinsingredienser utom rabarbern i en medelstor skål med elvisp till en jämn slät, ljus smet. Skeda smet i formarna. Grädda i 20 minuter. Ta ut plåtarna och låt svalna i 5 minuter. Låt muffinsen svalna på galler. Gröp ur ett litet hål i varje muffins och fyll med i tsk kokt rabarber.
    3. Glasyren. Vispa hastigt samman färskost och florsocker till en mjuk och krämig smet, tillsätt limesaft, mald ingefära och kanderad ingefära och blanda väl. Skeda glasyr över muffinsen.
    4. Förvara utan glasyr i lufttät burk i upp till 3 dagar eller i frys i upp till 3 månader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben