Rabarber- och jordgubbsglass

Serverar: 2-3 portioner

Blir perfekt i glassmaskinen.

Ingredienser

  • Kompott
  • 2-3 stjälkar rabarber
  • 6 frysta jordgubbar
  • ½-1 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 3 dl turkisk yoghurt, 10%
  • Ev lite florsocker om man vill ha mer sötma
  • Instruktioner

    1. Skala rabarbern. Skär rabarber och frysta jordgubbar i små bitar. Lägg i kastrull, tillsätt vattnet och låt koka upp. Tillsätt sockret och låt puttra tills bären är mjuka och faller sönder, tills det blir en kompott med andra ord (ca 10 min). Låt kallna ordentligt i kylskåp.
    2. Vispa grädden. Tillsätt ägg och yogurt och vispa lite till. Tillsätt sist den kalla kompotten och blanda ordentligt med slev. Smaka av om det behövs mer socker och tillsätt isåfall lite florsocker.
    3. Häll smeten i glassmaskinen och låt den gå i 45-60 minuter, eller tills glassen känns klar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ronjjali 31 december 2010

    Den här glassen blev supergod. Tog lätt turkisk yoghurt och använde oss av frusna rabarber från sommarens skörd. Lagom syrlig och krämig glass

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben