Rabarber och jordgubbskaka

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 25 minuter

Rabarber och jordgubbar har alltid varit en härlig smakkombination, likaså denna kaka/paj.

Ingredienser

  • 400 g rabarber och jordgubbar
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Skär rabarber i bitar och varva med jordgubbar och ca 1 1/2 dl socker i en ugnssäker form. Vispa ihop ägg, 1 dl socker, mjölk och vaniljsocker. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i smeten. Ringla smeten över bären och grädda kakan i ugnen ca 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    elmas 13 juni 2008

    Mycket god, smakar sommar

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben