Rabarber och jordgubbskompott
Härlig blandning med jorgubbar, rabarber, vanilj, fläder mm. Testa nu, när det snart dags för egna jordgubbar och rabarber.
Ingredienser
800 g rabarber
1 liter jordgubbar
1 vaniljstång
1 citron
2 dl socker
4 dl vatten
3 msk vatten
1/2 dl koncentrerad flädersafft
1 tsk hela kardemummakärnor
2 msk maizena
Instruktioner
- Ansa rabarbern och dela den i ca 2 cm stora bitar.
Ansa och snoppa jordgubbarna.
- Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna med hjälp av en sked.
- Tvätta citronen och dela den i 4 lika stora delar.
Häll rabarber, vaniljstång, frön, citron, socker, vatten, flädersaft i en rymlig kastrull.
- Låt koka på svag värme i ca 5 minuter.
- Blanda maizena med 3 msk vatten och häll ner i kompotten.
Låt allt få ett uppkok. Lägg i jordgubbarna.
Liknande recept
Kommentarer (0)