Rabarber och jordgubbskompott

Serverar: 8 portioner

Härlig blandning med jorgubbar, rabarber, vanilj, fläder mm. Testa nu, när det snart dags för egna jordgubbar och rabarber.

Ingredienser

  • 800 g rabarber
  • 1 liter jordgubbar
  • 1 vaniljstång
  • 1 citron
  • 2 dl socker
  • 4 dl vatten
  • 3 msk vatten
  • 1/2 dl koncentrerad flädersafft
  • 1 tsk hela kardemummakärnor
  • 2 msk maizena
  • Instruktioner

    1. Ansa rabarbern och dela den i ca 2 cm stora bitar. Ansa och snoppa jordgubbarna.
    2. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna med hjälp av en sked.
    3. Tvätta citronen och dela den i 4 lika stora delar. Häll rabarber, vaniljstång, frön, citron, socker, vatten, flädersaft i en rymlig kastrull.
    4. Låt koka på svag värme i ca 5 minuter.
    5. Blanda maizena med 3 msk vatten och häll ner i kompotten. Låt allt få ett uppkok. Lägg i jordgubbarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben