Rabarber- och jordgubbssaft
Jordgubbar sätter färg på denna goda och syrliga saft.
Ingredienser
3 stora rabarber, ca 500 g
5 dl vatten
800 g jordgubbar
1 lime, finrivet skal och saft
500 g strösocker, ca 6 dl
Instruktioner
Skär rabarbern i bitar.
Koka upp vattnet i en kastrull. Lägg i rabarber, jordgubbar, limeskal och limesaft. Koka ca 10 minuter under lock. Mosa bären mot kastrullens kant.
Häll upp massan i en silduk och låt saften rinna av.
Koka upp saften och rör i sockret. Koka upp på nytt och koka tills sockret har smält. Skumma väl och häll upp saften på rengjorda varma flaskor.
Liknande recept
Rabarber- och jordgubbspaj - på mitt sätt
5
1
Rabarber- och lökcurd
4
Rabarber- och banankaka
4.5
1 h
8-12
6
Rabarber- och jordgubbsmuffins
Jordgubbssaft
1
Rabarber- och kardemummamuffins
5
3
Rabarber- och jordgubbskaka
45 min
Rabarber- och kokosmuffins
20 min
24
2
Rabarber- och jordgubbsmousse
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!