Rabarber- och jordgubbssaft

Jordgubbar sätter färg på denna goda och syrliga saft.

Ingredienser

  • 3 stora rabarber, ca 500 g
  • 5 dl vatten
  • 800 g jordgubbar
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 500 g strösocker, ca 6 dl
  • Instruktioner

    1. Skär rabarbern i bitar.
    2. Koka upp vattnet i en kastrull. Lägg i rabarber, jordgubbar, limeskal och limesaft. Koka ca 10 minuter under lock. Mosa bären mot kastrullens kant.
    3. Häll upp massan i en silduk och låt saften rinna av.
    4. Koka upp saften och rör i sockret. Koka upp på nytt och koka tills sockret har smält. Skumma väl och häll upp saften på rengjorda varma flaskor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben