Rabarber och muscovadosoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En god uppfriskande dessertsoppa med blå vindruvor i och jordgubbar som läggs i vid servering.

Ingredienser

  • 3/4 l vatten
  • 5 dl Dansukker ljust muscovadoråsocker
  • 150 g skalade rabarber
  • 250 g blå vindruvor
  • Saft från 1 lime
  • 1 msk potatismjöl
  • 250 g jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Häll vattnet i en kastrull. Tillsätt muscovadoråsocker och vindruvor och koka i 15 minuter. Tillsätt rabarbern och koka i ytterligare 5 minuter. Sila bort frukten. Rör ut potatismjölet i lite vatten och red av soppan. Tillsätt limesaften.
    2. Skiva jordgubbarna i 4 skålar. Häll soppan över dem.
    3. Rabarber och muscovadosoppan är god både varm, ljummen och kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben