Rabarber och vaniljpaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Litet annorlunda paj

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 5 stjälkar rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 dsk potatismjöl
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 ägg
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 tsk vanilla (Ötkers)
  • Instruktioner

    1. Gör pajdegen av smör, mjöl, strösocker och ägg. Klä en form med löstagbar kant med degen och nagga litet. Låt vila kallt ca 20 minuter. Skölj ansa och skär rabarbern i 3 cm bitar. Lägg dem prydligt i pajbottnen. Blanda potatismjöl och socker och strö över rabarbern. Vispa ihop ägg, socker, crème fraiche och vanilla. Häll detta över rabarbern i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
    2. God som den är eller ta litet glass till..

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben