Rabarberbullar med mandelmassa

Serverar: 20 portioner

Mandelmassa, rabarber och kardemumma- alla goda smaker samlade i en och samma bulle.

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar (1 pkt)
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • 3/4 dl ljus sirap
  • 1 ägg
  • 2 tsk nymald kardemumma
  • ½ tsk salt
  • 10-11 dl vetemjöl
  • Fyllning 1
  • 150 g mandelmassa
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 tsk kardemumma
  • Fyllning 2
  • 200 g rabarber, 2 stjälkar
  • 3/4 dl ljus sirap
  • Pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt degvätskan bli fingervarm, 37 grader. Häll lite av degvätskan över jästen och rör om så att jästen löser sig.
    2. Tillsätt resten av degvätskan, sirap, ägg, kardemumma, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg och låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
    3. Gör under tiden fyllningarna. Blanda mandelmassa, smör och malen kardemumma till en bredbar röra. Skär rabarbern i skivor och koka den med sirap tills den är mjuk, rör då och då. Låt rabarbern svalna.
    4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Kavla ut den till en rektangulär platta och skär den i 20 jämnstora rutor. Lägg en klick mandelmassafyllning och en klick rabarberfyllning på varje.
    5. Vik och tryck ihop ändarna (ändarna ska vara uppåt) och lägg dem i bullformar.Ställ dem gärna i en muffinsplåt så att de jäser uppåt. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
    6. Sätt ugnen på 200 grader.
    7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda bullarna i 10-12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben