Rabarberkompott

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Underbart god rabarberkompott som serveras med fördel i ett dessertglas eller skål.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 1/4 råströsocker
  • 25 g flisad mandel
  • 2½ dl vispgrädde
  • 50 g små maränger
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär rabarberstjälkarna i 3 cm långa bitar Blanda bitarna med socker och bred ut ett lager i en ugnssäker form.
    2. Sätt in formen i ugenen tills rabarbern har sjunkit ihop och är mjuk och sockret smält, det tar ungefär 15 minuter.
    3. Häll av all rabarbersaften som bildats i formen och koka ihop den till sirapsliknande konsistens. Häll den sedan över rabarberbitarna och låt allt kallna.
    4. Rosta den flisade mandeln gyllenbrun i torr och varm stekpanna. Vissp grädden. Bryt marängerna i stora bitar.
    5. Varva rabarber, grädde och maränger i fyra portionsglas eller skålar och garnera med flisad rostad mandel. Servera och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben