Underbart god rabarberkompott som serveras med fördel i ett dessertglas eller skål.
Ingredienser
500 g rabarber
1 1/4 råströsocker
25 g flisad mandel
2½ dl vispgrädde
50 g små maränger
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär rabarberstjälkarna i 3 cm långa bitar
Blanda bitarna med socker och bred ut ett lager i en ugnssäker form.
Sätt in formen i ugenen tills rabarbern har sjunkit ihop och är mjuk och sockret smält, det tar ungefär 15 minuter.
Häll av all rabarbersaften som bildats i formen och koka ihop den till sirapsliknande konsistens.
Häll den sedan över rabarberbitarna och låt allt kallna.
Rosta den flisade mandeln gyllenbrun i torr och varm stekpanna.
Vissp grädden.
Bryt marängerna i stora bitar.
Varva rabarber, grädde och maränger i fyra portionsglas eller skålar och garnera med flisad rostad mandel.
Servera och njut!