En dessert som har allt man kan begära. Mjuk, krispig och len på samma gång.
Rabarberkompott, spröda smulor och söt ägglikörglass är fantastiskt gott tillsammans.
Ingredienser
Smulor
75 g smör, kylskåpskallt
2 dl vetemjöl
½ dl florsocker
Rabarberkompott
4 dl rabarber, fryst i bitar
1 dl socker
2 msk potatismjöl
Garnering
4 msk ägglikörglass, t ex Sia
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Blanda alla ingredienser till smulorna till en smulig massa i en matberedare och strö ut smulorna på plåten. Grädda dem mitt i ugnen i 15-20 minuter eller tills de fått färg.
Koka under omrörning upp rabarber och socker tills blandningen mjuknat. Häll kompotten i en matberedare och mixa den till en puré. Tillsätt potatismjölet och rör samman.
Lägg smulor i botten på fyra glas. Häll över rabarberkompotten och toppa med ägglikörglass som gärna får smälta.