Rabarberkompott med ägglikörglass

Serverar: 4 portioner

En dessert som har allt man kan begära. Mjuk, krispig och len på samma gång. Rabarberkompott, spröda smulor och söt ägglikörglass är fantastiskt gott tillsammans.

Ingredienser

  • Smulor
  • 75 g smör, kylskåpskallt
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl florsocker
  • Rabarberkompott
  • 4 dl rabarber, fryst i bitar
  • 1 dl socker
  • 2 msk potatismjöl
  • Garnering
  • 4 msk ägglikörglass, t ex Sia
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
    2. Blanda alla ingredienser till smulorna till en smulig massa i en matberedare och strö ut smulorna på plåten. Grädda dem mitt i ugnen i 15-20 minuter eller tills de fått färg.
    3. Koka under omrörning upp rabarber och socker tills blandningen mjuknat. Häll kompotten i en matberedare och mixa den till en puré. Tillsätt potatismjölet och rör samman.
    4. Lägg smulor i botten på fyra glas. Häll över rabarberkompotten och toppa med ägglikörglass som gärna får smälta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben