Rabarberkompott med jordgubbar och vit chokladkräm

Serverar: 6 portioner

Desserten med försommarsmak! Sötsyrliga smaker, len choklad och knapriga kaksmulor - den här desserten får vem som helst på fall.

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar, 1 liter
  • 18 småkakor, t ex drömmar eller mandelkakor
  • Rabarberkompott
  • 800 g rabarber
  • 1 vaniljstång
  • 2 1/4 dl rårörsocker, 200 g
  • Vit chokladkräm
  • 100 g vit choklad
  • 2½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Rabarberkompott: Sätt ugnen på 200 grader. Ansa rabarbern och skär den på snedden i ca 5 cm långa bitar. Lägg dem i en smord ugnsform. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna ner i en liten skål. Blanda med sockret.
    2. Strö sockerblandningen över formen med rabarber, och lägg också i den urskrapade vaniljstången.Täck med aluminiumfolie och baka mitt i ugnen i 30 minuter. Ta därefter ut kompotten och låt den svalna helt.
    3. Lägg några jordgubbar åt sidan till garnering. Skölj och rensa resten och skär dem i bitar. Vänd ner jordgubbarna i den bakade rabarbern.
    4. Hacka chokladen grovt och lägg den i en skål. Koka upp 1 dl av grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält. Låt krämen stå kallt 2-3 timmar. Vispa resten av grädden lätt och blanda den med den kalla chokladkrämen.
    5. Fördela rabarberkompotten i 6 glasburkar, skålar eller vackra glas. Fyll på med chokladkrämen och garnera med krossade kakor och de sparade jordgubbarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben