Rabarberkompott med mascarponegrädde

Serverar: 4 portioner

En underbar kompott med rabarber får lyxig touch av mascarpone.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 250 g mascarpone
  • 250 g kesella
  • 1 kanelstång
  • 1 dl socker
  • 100 g hallon
  • 2 msk apelsinlikör, cointreau eller annan
  • 3 msk grädde
  • 1 vaniljstång
  • Instruktioner

    1. Skölj och skala rabarbern om den är grov och skär i bitar. Lägg rabarbern i en kastrull med 1 dl vatten, 4 msk socker och kalenstång, koka upp. Låt sjuda i 5 minuter. Lägg i hallonen i kastrullen. Låt svalna. Tag sedan bort kanelstången och tillsätt apelsinlikör.
    2. Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda mascarponen med kesella, grädde, resten av sockret och vaniljfröna.
    3. Varva mascarponegrädde och rabarberkompott i 4 glas och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben