Rabarberkräm

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Gott

Ingredienser

  • ca 500 g fäska eller fryst rabarber
  • ca 1 liter skurna
  • 4 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 ½ tsk kanel
  • 3 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Koka upp vatten ta i rabarbern och häll i socker. Koka rabarbern 3-5 min rör om då och då. Rör ut potatismjölet med lite kalt vatten. Tag kastrulen från värmen. Häll i redningen i en fin stråle rör under tiden. Krämen ska bara koka upp. Strö över kanelen om du nu vill ha nanel på. Häll upp den och strö över lite socker på krämen.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    EricaGrahn 27 augusti 2008

    Är denna jätte sur? =) Klarar inte av sådan mat..

    Irene-59 20 maj 2011

    Den är riktigt god och enkel! Tack

    eridy 8 augusti 2011

    Jättelätt och god rabarberkräm. Jag brukar inte tycka om rabarberkräm för att det är så surt, men det här receptet (om jag lägger till liiite extra socker) är inte alls surt.

    LenaBE1 2 juni 2013

    Jättegod rabarberkräm som blev precis lagom söt när jag tillsatt ca 2 msk extra strösocker. Jag gillar inte när det är för sött så denna kräm var helt i min smak. Tack för ett jättegott recept! Högsta betyg får du av mig. :)

    Relaterade Artiklar

    Tävlingsresultat!
    Tänk att man har klarat sig utan alla tips och knep som ni har bidr...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben