Rabarberpaj med mandelmassa

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

Mums! Efterrätten med det lilla extra Glutenfri.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 0,5 l jordgubbar
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk potatismjöl
  • 50 g hackade pistaschnötter
  • 30 g hackade valnötter
  • 200 g mandelmassa
  • Till serveringen
  • 1 st lime, zestat skal
  • Florsocker
  • 2 dl vispgrädde eller
  • Glass
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en rund låg pajform med smör. Skölj och skär rabarbern i skivor och lägg i formen. Blanda sockret med potatismjöl och strö över rabarbern. Sätt fatet mitt i ugnen, 15 minuter. Strö över pistasch- och valnötter. Riv mandelmassan på den grova sidan av rivjärnet och fördela över rabarber och nötter. Sätt in formen i ugnen igen, 10 minuter tills den fått fin färg. Dekorera med florsocker, limezest (rivet limeskal) och en jordgubbe. Servera pajen ljummen med kall vispad grädde eller vaniljglass.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Rabarbertid
    Här i södra Sverige är det dags att skörda de första rabarberna nu. I...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben