Rabarbertårta med vaniljkräm och jordgubbar
Rabarberkaka med vaniljkräm - som tårta! Rabarber och jordgubbar är en perfekt kombination, där vaniljkrämen bryter fint. Allt det goda i en bit helt enkelt!
Vill du göra det enkelt så använd färdigköpt, hårt vispad, vaniljsås.
Ingredienser
Botten
200 g mandelmassa
100 g smör
2 dl socker
3 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl rabarber i bitar
2 tsk potatismjöl
Vaniljkräm
1 vaniljstång
1 ½ dl matlagningsgrädde
1 äggula
2 msk socker
3 tsk potatismjöl
1 dl vispgrädde
Garnering
Jordgubbar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Riv mandelmassan grovt. Vispa rumsvarmt smör med socker poröst. Vispa i äggen, ett i taget. Vispa i mandelmassan och mjölet som blandats med bakpulver.
- Häll smeten i formen. Blanda rabarber och potatismjöl och fördela över smeten. Tryck ner rabarbern lite. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kallna.
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp matlagningsgrädde och vaniljfrön. Rör ihop äggula, socker och mjöl med lite av vaniljgrädden. Häll redningen i kastrullen. Sjud på svag värme under omrörning tills såsen tjocknat. Låt kallna.
- Vispa grädden och vänd ner i vaniljsåsen. Bred krämen över kakan och garnera rikligt med jordgubbar.
Liknande recept
Kommentarer (0)