Rådjursfilé i senapssås med rårakor

Serverar: 4 portioner

En snabblagad festrätt med klsiska smaker.

Ingredienser

  • 400 g rådjursytterfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk majsolja
  • Sås
  • 4 cornichons (minigurkor)
  • 2 scharlottenlökar
  • 2 ½ dl visp- eller mellangrädde
  • 2-3 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Rårakor
  • 500-600 g potatis
  • ½ gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ msk majsstärkelse
  • 3 msk olja eller smör
  • Garnering
  • Ärtskott
  • Instruktioner

    1. Skiva gurkorna tunt. Skala och skiva löken. Blanda grädde, senap, gurkor, scharlottenlök och vinäger till såsen i enskål.
    2. Putsa köttet och skär det i cm tjocka bitar. Salta och peppra och stek det snabbt i smör och olja i en het stekpanna
    3. Ta upp köttet och häll gräddblandningen i stekpannan. Låt såsen koka ihop något, ca 2 minuter. Lägg tillbaka köttet och ställ åt sidan.
    4. Rårakor: Skala potatis och lök till rårakorna. Lägg potatisen i kallt vatten medan löken hackas fint.
    5. Vispa upp ägget, blanda salt och majsstärkelse. Riv potatisen fint och blanda den med ägg, mjölblandningen och hackad lök.
    6. Hetta upp en eller flera stekpannor med olja eller smör. Stek 4 stora rårakor på medelstark värme i 3-4 min på ena sidan, 2-3 på andra. De ska vara frasiga i kanten.
    7. Lägg en råraka på tallriken och servera med rådjursragu, garnera med ärtskott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben