Rådjurswallenbergare med konjakslingon, rotsakspytt och pancetta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Wallenbergare på viltfärs får mycket smak.

Ingredienser

  • 400 g kall rådjursfärs (kan bytas ut mot annan viltfärs)
  • 2 dl lingon
  • ½ dl socker
  • 2 msk konjak eller whisky
  • 1 ½ tsk salt
  • Nymalen vitpeppar
  • 4 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vitt ströbröd
  • Smör
  • 500 g blandade rotfrukter
  • 150 g pancetta eller bacon
  • Instruktioner

    1. Blanda lingon, socker och sprit. Låt stå medan du gör resten.
    2. Blanda den kylskåpskalla färsen med salt, peppar och äggulor, men inte alltför länge. Färsen måste hållas så kall som möjligt.
    3. När den blir småseg rör i lite grädde i taget, men arbeta inte för mycket.
    4. Forma färsen till fyra stora biffar och vänd i ströbröd. Stek långsamt på svag värme i smör tills de är genomstekta.
    5. Skala, tärna och koka rotsakerna knappt mjuka i lättsaltat vatten under tiden. Bryn dem med tärnad eller strimlad pancetta eller bacon tills pytten får fin färg.
    6. Fördela pytten på fyra tallrikar. Placera wallenbergaren ovanpå och servera med de rårörda konjakslingonen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    recoplay 15 juni 2009

    Supergott! Konjakslingonen var en överraskning, trodde inte alls det skulle smaka så bra som det gjorde!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben