Rädis- och gurksallad

Serverar: 4 portioner

En god sommarsallad till kallt kött eller rökt fisk.

Ingredienser

  • 2 knippor rädisor
  • 1/2 färsk gurka
  • Sås
  • 1 1/2-2 dl gräddfil
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 krossad vitlöksklyfta
  • 2 msk finklippt gräslök
  • Instruktioner

    1. Rensa rädisorna och skölj gurkan. Skär rädisorna i ganska tunna skivor och hyvla gurkan tunt. Ta undan några rädisskivor till garnering.
    2. Blanda gräddfilen med salt, svartpeppar, vitlök och den finklipta gräslöken. Rör i gurk- och rädisskivorna. Lägg salladen i en stor skål eller portionsskålar. Garnera med de sparade rädisskivorna.
    3. Grovt bröd i riktigt tunna skivor passar fint till.

    Liknande recept

    5
    30 min
    5-7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben