Räk- avokadosallad i cocktailglas

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Detta bjöd jag på som förrätt på min middagsbjudning för mamma och hennes kompis (min förman på jobbet, även hon som skaffade mig en arbetsplats)..

Ingredienser

  • 1 avokado
  • 0,5 kilo oskalade räkor
  • ½ liten honungs-/vattenmelon
  • Ev grönsallad
  • 1 hårdkokt ägg
  • Saften från en halv citron
  • Dressing
  • Olivolja
  • Vinäger
  • Havssalt
  • Citron- och svartpeppar
  • Färsk basilika
  • Färsk/torkad persilja
  • Saften av en halv lime
  • Lite finhackad chili, färsk el torkad
  • Instruktioner

    1. Ta fram ett par skålar/cocktailglas. Skala räkorna. Skär avokadon och melonen i tärningar. Halvera ev. de tinade räkorna (om de är stora). Klyfta ägget.
    2. Bottna ev. skålen/cocktailglaset med grönsallad. Blanda de tärnade råvarorna och äggklyftorna och lägg i skålen/glaset. Pressa över lite citronsaft.
    3. Blanda dressingen och häll över salladen. “Häng” några fina räkor på skålens/glasets kant. Garnera ev. ytterligare med en citronskiva och ett par färska basilikablad.

    Liknande recept

    4.2
    10 min
    2-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben