Räk- och avocadotårta

Serverar: 4-6 portioner

Jättegod förrätt

Ingredienser

  • Botten
  • 1 djupfryst smördeg på rulle
  • 1/2-1 dl god riven ost
  • Till pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • Fyllning
  • 500 g räkor med skal
  • 1 avocado
  • Lite pressad citronsaft
  • 1 burk créme fraiche
  • 1 tsk fransk salladskrydda
  • 1 dl finhackad rödlök
  • 1 burk röd stenbitsrom (60 g)
  • Instruktioner

    1. Tina smördegen enligt anvisningen. Låt smördegen vara kvar på smörpappret, kavla (lite mjöl) ut en rundel med hjälp av en stor tallrik, ca 30 cm i diameter. Ej mindre, då bottnen krymper något under gräddningen. Lägg botten på bakplåt (det är lätt att flytta smördegen till plåten om man har haft kvar degen på smörpappret), täckt med bakplåtspapper. Nagga bottnen med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg. Strö över riven ost. Grädda i ugn 225 grader i ca 8-10 min. Låt botten svalna och lägg på serveringsfat.
    2. Skala räkorna. Dela, kärna ur och skala avocadon. Skär köttet i tunna klyftor, pressa över citronsaft så att köttet inte mörknar. Vispa ihop créme frachen och tillsätt kryddan. Bred blandningen över den avsvalnade smördegsbottnen. Strö över lök, lägg på räkor och avocado samt klickar av rommen.
    3. Tårtan bör ej göras långt i förväg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben