Räk- och chilipasta

Serverar: 4 portioner

En riktigt god och enkel pastarätt med mycket smak. Koka pastan al dente så smakar den bäst.

Ingredienser

  • 250 g linguine eller vanlig spaghetti
  • ½-1 röd chilifrukt
  • 3 vitlöksklyftor
  • Olivolja till stekning
  • ½ dl vitt vin
  • 400 g skalade räkor, ca 1 kg oskalade
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • Hyvlad parmesanost
  • Instruktioner

    1. Koka pastan al dente i rikligt med lättsaltat vatten, enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skär chilin i riktigt små bitar och var försiktigt med fröna där mycket av styrkan sitter. Vill du ha en mildare pasta tar du såklart den mindre mängden chili.
    3. Fräs chili och pressad vitlök i olivolja i en stekpanna. Häll på vinet. Tillsätt räkorna och låt dem fräsa med någon minut. Strö på rikligt med finhackad persilja.
    4. Häll pastan och räkorna i en förvärmd skål och blanda runt. Servera med hyvlad parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben