Räk- och gnocchirätt

Serverar: 4 portioner

Fett är nödvändigt för att vår kropp ska fungera. Färsk gnocchi som numera finns i de flesta affärer är mycket användbart. Var försiktig med rosmarinmängden – den kan lätt ta överhanden. Receptet kommer från boken Nyttiga fetter.

Ingredienser

  • 600 g färsk gnocchi
  • 1 paprika
  • 250 250 g broccoli
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g sockerärter
  • Flytande margarin el olja, att steka i
  • 400 g skalade räkor
  • 1 tsk stött rosmarin
  • ½ dl ströbröd
  • Finhackad bladpersilja
  • Riven färsk parmesanost
  • Instruktioner

    1. Koka gnocchin enligt anvisningen på paketet.
    2. Skär paprikan i bitar. Dela broccolin i buketter. Skala och pressa vitlöken.
    3. Stek grönsakerna och vitlöken i olja i en stekpanna. Tillsätt räkor och rosmarin.
    4. Lägg alltsammans åt sidan. Stek gnocchin så att den får lite färg. Strö på ströbröd och rör om. Ströbrödet ska också få lite färg.
    5. Blanda alltsammans och strö på bladpersilja och riven parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben