Räk- och ingefärssoppa

Serverar: 4 portioner

En len soppa med fräsch smak av ingefära och citrongräs.

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 8 inlagda ingefärsblad
  • Neutral olja, t ex rapsolja
  • 2 citrongräs
  • 1 squash
  • 1 gul lök
  • 1 stor röd paprika
  • 1 burk kokosmjölk
  • 5 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 300 g skalade räkor
  • Instruktioner

    1. Hacka vitlök och ingefärsblad fint och fräs det i olja i en gryta.
    2. Slå några slag med en hammare på citrongräset. Skär squashen i skivor och löken och paprikan i bitar.
    3. Tillsätt grönsaker och citrongräs till grytan och låt dem fräsa med i några minuter.
    4. Tillsätt kokosmjölk, vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka i 5 minuter.
    5. Avsluta med att röra ner räkorna som bara ska bli varma

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben